Olivia

Jaha nu ska jag försöka ta upp bloggandet lite igen. 

Sista dygnet på förlossningen fick dom ge mig 2 påsar blod för dom konstaterade tillslut blodbrist. 
Efter jag fått blodet mådde jag mycket bättre, kunde börja gå själv igen osv. 
Till slut kunde jag gå till duschen, dom tog ut katetern och allt kändes mycket bättre. 
Jag duschade, vilket va det skönaste jag gjort på typ 100 år känns det som. 
Efter duschen frågade jag när jag får åka hem då sa dom att det är upp till mig men att vi ändå måste komma tillbaka dagen efter för att väga lillan igen. 
Allt såg bra ut när vi träffade barndoktorn förutom att hon gått ner 10,5 % i vikt och går dom ner mer än 10% måste man komma på återkontroll. 
Så dom tyckte jag skulle stanna en natt till men de ville jag inte så vi åkte hem. 
Jag mådde fortfarande inte helt bra och gör det ännu inte för jag har järnbrist. Men har börjat äta järntabletter och mår förhoppningsvis bättre snart. 
 
Återkontrollen gick bra, hon hade varken gått upp eller ner utan hade exakt samma vikt som när vi lämande BB. 
Så det kommer bara gå uppåt nu när mjöllken runnit till vilket den gjorde dag 5. Det tog lite längre tid för min kropp att komma igång pga min hälsa efter förlossningen. På Torsdag kommer även BVC på hembesök och då hoppas jag på att lillan gått upp. 
 
Lillan heter för övrigt Olivia Joline Frejd . :) Den dagen vi gifter oss kommer jag och Olivia byta efternamn till Bäcklund. 
Allt har flytit på här hemma, hon är så lugn och fin. Jätte snäll bebis verkligen. Ibland skriker hon när hon inte får rätt grepp om bröstet på första försöket men brukar inte hålla i sig super länge. Och hon vill gärna ligga o sova med bröstet i munnnen på nätterna så jätte mycket sömn får jag inte. Men det visste man redan från början att det inte skulle bli. Och när hon väl somnar i sitt nest mellan oss så kan jag inte heller slappna av. Minsta lilla ljud hon gör (vilket hon gör hela tiden) så vaknar jag. Är hon tyst vaknar jag o måste kolla så hon lever. Måste amma minst var 3e timme så måste hålla koll på tiden så är inte helt avslappnad på nätterna. 
 
Jag kan inte sluta titta på henne. Min dotter. Helt overkligt och sjukt underbart. 
 
Idag skulle vi ta första vagnpromenaden, vi bor som sagt högst upp utan hiss. Det var det jobbigaste och krångligaste på länge även fast vi var två. Jag kommer aldrig orka hålla på och släpa allt upp o ner själv.
Så nu tar vi upp letandet på nytt boende igen. 
Dag 6 efter förlossningen hade jag gått ner 10 kg. Men har ca 20 kg kvar, hoppas ammningen gör susen. Vi ska även börja tänka på kosten och ta promenader. För bort ska de! 
 
Jag har egentligen hur mycket som helst att skriva och vi har tagit 10000 bilder typ men får skriva lite i taget. :) 
Ni kan ju säga om det är något ni undrar över eller vill att jag ska skriva om. Min förlossningsberättelse var snabbt ihop kastad och hände en hel del mellan allt. 
 
Men här får ni en bild på min lilla prinsessa. :) 
 

Förlossningsberättelse

Vakna ca 02:40 22sep och kissa La mig och fick en värk. Kom ca 3 värkar sen va jag tvungen att göra nr 2. När jag torkade mig var de även lite blod i slemproppen som släppt i 1 veckas tid i omgångar.
03:45 en timme senare måste jag gå upp och äta och har denna timme fått ca 5 värkar.
04:20 måste göra nr 2 igen, värkarna fortsätter och gör ondare. Tar Alvedon och kan glömma mer sömn..
04:45 göra nr 2 igen
05;00 ringer och rådfrågar förlossningen får tipset att avvakta trots att de gör super ont och kommer regelbundet..
07:50 åkte vi in till fl 08:30 öppen 4 cm
Bada några timmar
Börja med lustgas ca 11:30
Eda sätts ca 13:00
Tog hål hinnorna 13:40
Var öppen 4-5 cm flera timmar men sen satte jag mig på bollen och vips så var jag öppen 10 cm. Sen börja de trycka på och varje värk tryckte kroppen henne ner. Sen var de äntligen dags att krysta, det tog ungefär 30 min tills hon var ute efter första krystvärken. Hon kom ut med huvudet uppåt istället för nedåt vilket brukar ta längre tld och vara svårare men jag fick beröm över hur duktig jag var och vilken grym krystningsteknik jag hade. 20:16 var hon ute 52 cm lång och 3930 tung, helt perfekt.  Från första värk till hon kom ut ca 18 timmar. Och robin var bästa stödet under hela förlossningen hade aldrig klarat de utan honom. 
 
Sen skulle moderkakan ut och då började mina komplikationer. Den ville inte ut hur mycket dom än tryckte, hur mycket jag än försökte krysta ut den. Den satt fast. Så dom kalla på läkare och skulle söva mig för att operera ut den. Läkaren blev sen som tur var för precis då kom den äntligen ut. Jag fick sys lite. Sen började det, jag blev yr och hörseln försvann. Fick syre ur mask, 3 olika dropp och dom höll på för att hålla mig någorlunda klar i huvudet. Efter många blodtryck osv så fick vi äntligen åka upp till BB. Men de gav sig inte. Jag sa åt dom flertals gånger att jag är jätte yr, svag, snabba och hårda hjärtslag, tungt att andas osv. Till slut började dom utreda. Blev en lång natt med många stick, blodtryck, puls o mycket annat. De visa sig att min puls var jätte jätte hög så dom gick vidare. En personal från akuten kom och gjorde ekg, en annan läkare kom och lyssna på hjärtat och bestämde att jag ska röntgas, massa blodprover tas och visar sig att jag har förhöjda vita blodkroppar i blodet vilket kan tyda på infektion så dom gav mig antibiotika. Kateter har jag även haft sen efter förlossningen för jag inte kan gå. Sen tar dom tempen på mig och jag har 38,3 i temp. Så dom ger mig massa febernedsättande. Får även en spruta i låret som va blodförtunnande. Aa hela natten sprang personer in o ut i rummet och gjordee massa olika tester. Hann sova ca 2 timmar. Sen halv 9 så var de dags för röntgen så dom kör ner mig dit i min säng. Det gick ganska snabbt ändå sen upp igen. Sen var de dags för vaginal undersökning för på natten när dom tryckte på min mage kom de ut väldigt mycket blod men även bomullstussar som någon personal glömt där nere på mig!! Och den undersökningen var Fan värre än att föda barn, låg och grät o grät... Men allt såg bra ut där.. Så nu har dom gjort allt men vetinte riktigt vad felet är. Dom fortsätter ta puls och blodtryck och pulsen är fortfarande hög men inte lika. Men är påväg åt rätt håll. Hoppas på sömn inatt!! Inte mycket sömn på 2 dygn nu. Men nu har jag min älskade prinsessa hos mig ❤ ville bara berätta för de är många som frågar. ❤ och vetinte om jag fått med allt heller.

Overtime

Jaha bf + 4 idag då. Nu är vi många som gissat fel på när hon tänker komma. 
Jag undrar verkligen när hon tänker ta och komma ut. 
Det gör mig galen för det är de enda jag tänker på . Vill att det ska sätta igång.. :( 
Men bara bita ihop och vänta lite till. För snart är hon här. <3