Nyttiga tillsammans

Fråga: Var det jobbigt i början att skära ner på alla onyttigheter? Och några tips om man har en sambo som älskar chips o dricka? :p Svar: Jo det är jätte jätte jobbigt i början. Man får börja i sin takt, äta 1 dag i veckan istället för varje dag t.ex. Kanske välja mörk choklad eller popcorn istället för chips och godis. Dricka loka eller ramlösa istället för cola osv. Frukt stillar sötsuget väldigt bra. Jag själv tål inte all frukt så brukar äta grönsaker, ta en kopp te, ett glas vatten, tuggummi eller borsta tänderna när jag blir sötsugen. Det där med sambo är jätte svårt. Be han/hon skaffa ett kassaskåp och låsa in sina saker i så du inte kommer åt det kanske haha? Eller gömma någonstans. Eller när han/hon äter det så köper du dig nå annat nyttigt.. Eller så blir ni nyttiga tillsammans och ser det som en tävling eller något :) Idag har jag inte hunnit ta någon ordentlig promenad men valde att gå hem till Tommy istället för att ta bilen så 2 kortisar blev det iallafall! :) Och tidigare så gick jag runt på stan och erikslund med Tess så blev lite träning där med ;)

Svar på fråga

Igår fick jag en fråga: Alltså hur gjorde du?! :O Och hur lång tid tog det ungefär för dig att gå ner så mkt? Jag tycker det är jätte kul att få frågor och svarar mer än gärna på dom. Då när jag gick ner 8 kg (på 2-3 mån) för ca 1,5 år sen så ändrade jag i princip bara kosten. Tog bort alla kolhydrater och allt socker. Om jag tränade så tog jag bara promenader eller tränade hemma. Hemmaträningen bestod av olika styrketräningar såsom situps, squats, armhävningar, knäböj, höftlyft, plankan osv osv. Zumba kan jag rekommendera som konditionsträning hemma som även är lite styrketräning. Även Tabata träning. Mer än så gjorde jag inte. I dagens läge är jag lite sämre på kost delen men bättre på träningen. Jag har skurit ner på kolhydrater och socker och tar längre promenader än förut. Men jag ska träna mer, kanske börja simma och sen även dra ner ännu mer på onyttigheter i kosten. Hoppas du fick det svar du sökte. Hoppas på fler frågor ! =)

Bättre än inget

Lite är bättre än ingenting. Sitter du och har inget att göra, ta en promenad! Vad finns det att förlora på det? Man får träning, frisk luft, röra på sig, rensa tankarna och något att göra. Finns inga ursäkter, bara göra det. Det är tufft när man egentligen inte orkar eller vill men när man väl kommit ut så fattar man inte varför det gick så trögt från början. För att bli mer motiverad kan man ladda ner någon app för att se hur långt man går, hur snabbt och var. Det får en att vilja gå längre, snabbare och tävla med sig själv. Jag kan rekommendera "Runkeeper" den kör jag med! Där kan man även välja vilken typ av träning man gör. Det var dagens tips från mig. Nu säger jag godnatt och taggar för promenaden imorgon!