Valborg

Igår hade det gått 1 vecka sedan jag började, jag har pendlat både upp och ner över det jag vägde när jag började. Men idag när jag vägde mig hade jag gått ner mer än 0,5 kg iallfall. Jag känner på mig att jag kommer gå upp det idag eftersom det är valborg och vi ska dricka några st. Men man får väl ta o gå ner dom igen sen. För övrigt har de gått väldigt bra för att vara första veckan, har hållt mig ifrån onyttigheter bättre än förväntat.
Men ni ska få ett mattips idag också och det är min pappa som lärt mig detta recept.
För att göra havregrynsgröten lite godare och göra så de sätter fart på magen lite så gör man såhär:
2 dl mjölk
1 dl havregrynsgröt
½ näve russin
1 msk linfrön
Lite kanel och salt
och sen har jag även en liten skvätt honung för att få sötman. Man kan såklart ändra mängd på allt men det är ungefär vad jag har i min gröt. Man kan även ha i andra frön om man vill. Jag gör mitt på spisen och det går väldigt snabbt och smidigt och blir väldans gott. Servera med mjölk och ev en klick sylt eller äppelmos. (Går lika bra att servera med bär).
 

Vill man vara fin får man lida pin

Vissa maträtter är sjukt äckliga utan kolhydrater..
Sambon grilla korv och skulle äta korv med bröd, jag åt korv med ketchup och nu mår jag illa.
Vill man vara fin får man lida pin.
 
Idag har jag inget mattips kanske kommer något imorgon :)
 
Däremot kan jag tipsa er som inte har råd med gym kort att träna hemma. Finns hur mycket som helst på Youtube. Jag har sån sjuuuuk träningsvärk idag att jag knappt kan gå. Bara söka på tex workout och den kroppsdel du vill träna, "Leg workout" som exempel.

Pollen helvete

Ja vart ska man börja? Kan börja med att säga att jag har en kraftig pollen allergi, känns värre än en förkylning. Fick gå hem tidigare från jobbet idag för jag blir så trött, nästan migrän, kliande och rinnande näsa/ögon, svårt att andas m.m. Och detta gör också att jag inte kan träna mycket så får lägga ner mest tid på kosten tills pollen säsongen är över, i alla fall det värsta. Ska dela med mig av några mattips. Det ena är tonfisk röra, super enkelt och sjukligt gott. Jag brukar ta det på finn crisp eller äta som det är. Jag brukar göra det på gräslök, rödlök, creme fraiche, majonnäs & tonfisk. Sen brukar jag äta ägg och en kopp te till det.
Man kan även äta makrill i tomatsås, också enkelt och gott. Till middag idag åt jag grillad lax med grönsaker och sås. Man kan grilla mycket och blir super gott att grilla fisk och även kyckling.
Igår kväll blev jag såklart sugen på allt eftersom det var första kvällen. Jag tog några ostskivor, salami, vindruvor och lite te. Man får ta sånt som kan stilla suget och inte är alltför onyttigt.
Och jag är så avundsjuk på alla som ligger i det sköna vårvädret och solar och blir bruna. Jag kan inte det för jag inte kan va ute för mycket när det är pollen, eller så jobbar man eller så är solen inte på balkongen. Så jag tog mig en fusk solning idag, vill ju inte va blekast av alla i sommar ;)