Min kycklingpaj med feta ost och soltorkad tomat
Recept på min paj önskades. Eftersom jag improvisera kan jag inga exakta mått men ungefär :

Börja med pajdegen (om du inte köper färdig).
Pajdeg:
•250g smör
•6 dl mjöl
•6 msk kallt vatten
Gör såhär:
•Skär smöret i små bitar.
•Nyp ihop mjöl och smör för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa.
•Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen (en stor form, se bild). Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
•Sätt ugnen på 225°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.
Fyllning:
•1 förpackning bacon
•1 förpackning feta ost
•1 liten burk soltorkade tomater
•fryst salladskyckling (eller stek brösrfile)
•4 dl broccoli
Under tiden pajdegen är i kylen kan du förbereda med att steka baconet knaprigt. Låt de rinna av på hushållspapper.
Koka broccoli efter avisering, låt rinna av ordentligt.
Klipp/skär en soltorkade tomaterna i mindre bitar i en skål, smula sönder feta osten över, häll ner broccolin och klipp ner baconet i mindre bitar i skålen.
Häll ner önskad mängd salladskyckling.
Blanda allt och häll ner i pajdegen.
Äggstanning:
5 ägg
5 dl mjölk
Salt och peppar
Vispa och häll över fyllningen.
In i ugnen i ca 30 min på 180-200 grader. Servera med sallad.

